НОВИНИ

Иракски кюрди, вече са се присъединили към сънародниците си в Сирия, срещу които Турция води т. нар. операция „Маслинена клонка“.

Базираният в Лондон, „The New Arab“ цитира официален представител на Ислямска група в иракски Кюрдистан, според когото десетки млади хора са отишли в Африн (за момента, фокусът на турските бойни действия срещу кюрдите в Сирия) за да се сражават като доброволци на страната на кюрдските формирования. По думите му, някои от тях вече са загинали.

„Кюрдски младежи се промъкват (нелегално) през границите със Сирия от Дахук … към райони контролирани от „Сирийските демократични сили“ (SDF), след това към Африн … регионалното правителство трябва да ги спре“, цитират иракски медии изявленията (на пожелалия анонимност) за „Тhe New Arab“.

„Вълната доброволци е подкрепена от националистки и комунистически общности в региона“, допълва още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас