НОВИНИ

Президентъ на САЩ, Донълд Тръпм е подписал заповед за продължаване дейността на спорния американски затвор в Гуантанамо.

Решението беше обявено от самият него по време на първото му изявление за Състоянието на съюза.

Затворът в американската военна база в Гунтанамо от години се използва за задържането на заподозрени особено опасни терористи и вражески бойци и многократно е критикуван, заради лошите условия и практиките използвани там.

„Терористи, които правят неща като поставянето на бомби в граждански болници са зло. Когато е възможно, ние ги унищожаваме. Когато е необходимо, ние трябва да можем да ги задържим и да ги разпитаме“, казва Тръмп.

„Но едно трябва да е ясно: Терористите не са само престъпници. Те са  противозаконни вражески бойци. И когато са заловени зад граница, те трябва да бъдат третирани като терористи каквито са“, казва още той.

Тръпм допълва също, че в миналото „ние глупаво пуснахме стотици опасни терористи, само за да ги срещнем отново на бойното поле – включително лидера на ИДИС („Ислямска Държава“-бел.ред.), ал-Багдади“.

Всъщност някои от тези „пуснати“, (усложливо) ни бяха прехвърлени – трансферирани в Европа – от предшественика му, Барак Обама.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас