НОВИНИ

Няколко боя са се разразили между „мигранти“ от Афганистан и Африка във френския град Кале.

До сблъсъци се е стигнало в няколко различни части на града, получил „международна известност“ с нелегалния мигратнски лагер „Джунглата“. В следствие на насилието избухнало в четвъртък има над 20 ранени, четирима от които са простреляни и са между живота и смъртта, съобщават френски медии, позоваващи се на изявление на прокурора на Було̀н сюр Мер.

„Прогнозите за живота на четиримата ранени от куршуми са “ангажиращи““, цитира АФП изявление на прокурора, който е коментирал още, че има други 6 мигранти наранявания от „железни пръти“ по време на схватките.

Късно снощи, министърът на вътрешните работи на Франция замина за Кале заради боевете между мигранти. По думите му, за разрешване на ситуацията са били мобилизирани и спасителни служби.

„Аз също ще се срещна с представители на силите за сигурност и спасителните служби, мобилизирани в тези сложни условия“, съобщи той в страницата си в „Туитър“.

Според информации от местни медии, в боевете – които са отделни един от друг – общо са участвали около 250 мигранти, като „африканците“ всъщност са еритрейци. Според информации на АФП (от четвъртък вечер) до боевете се е стигнало след раздаване на храна.

„Ние, повече не можем да приемем тази ситуация“, коментира кметът на Кале, Наташа Боучарт за френската „BFMTV“. Тя е подчертала, че в района има много бизнес обекти, както и жилищни сгради и обществени места, както и че участници в боя са били въоръжени с оръжия, каквито в Кале – няма (железните тояги/прътове).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас