НОВИНИ

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи за неутрализирането на член на „Ислямска Държава“ (ИД), който е подготвял терористична атака в град Нижни Новгород в деня на президентските избори.

„ФСБ на Русия пресече дейността на член на забранената в Русия, международна терористична организаия „Ислямска Държава“, подготвял извършването на диверсионно-терористична атака в Нижни Новгород“, пише в съобщение за медиите на Службата, цитирано от ТАСС.

Според съобщението, „престъпникът“ е оказал въоръжена съпротива при задържането. Той е гражданин на „една от страните от близката чужбина“ и е бил готов да осъществи „диверсионно-терористичен акт в деня на провеждане на изборите за президент на Русия“.

В хода на следствените действия, в него са открити огнестрелно оръжие и боеприпаси, както и импровизирано взривно устройство с голяма мощност, а също и компоненти за изработката на още няколко такива.

В съобщението няма информация за това какъв вид атака е подготвял „членът на ИД“, нито коя/кои са били планираните мишени/цели на атаката. Няма информация и относно това дали той е действал самостоятелно или в рамките на някакво по голямо звено (напр. клетка) на терористите.

Детайли около самоличността на „неутрализирания“, както и относно съдебното му минало, също не са съобщени.  

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас