НОВИНИ

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че текстът на проектодоговорът на ООН по миграцията, който сега се разработва изглежда като копиран от Плана на Сорос.

Говорейки пред „Kossuth Radio“, той заяви, че цени ООН, но не трябва да му се разрешава да дефинира принципи, които противоречат на интересите на Унгария. Той допълни, че според наличната информация, това, което подготвя ООН е в противоречие с тези интереси.

По думите му, напр. ООН артикулира принципи, които ще доведат до намаляване на наказанията за нелегално пресичане на границите и до опростяване и ускоряване на административните процедури. Второто означава, че ООН съветва държавите да прилагат по-малко проверки на чужденците, които искат да получат разрешение за влизане.

Освен това, ООН предлага, НПО да вземат участие в управлението на миграцията. Орбан коментира това предложение с думите „Бог да пази Унгария от това!“.

„Унгария има лош опит с НПО и с фалшиви граждански организации, свързани с миграцията, които се хранят от ръката на Джордж Сорос“, продължи той и отбеляза, че духът на тези части на планираната от ООН миграционна схема, която е била направена обществено достояние, изглежда точно, като че ли са я копирали от Плана на Сорос.

Унгарският премиер заяви, че веднага след като текстът на ООН стане публичен, унгарското правителство ще го проучи и след това ще реши, как да го възприеме. Той призова за „въздържане, самоконтрол, хладнокръвие и спокойствие“. Въпреки че според него, оттеглянето на САЩ от серията преговори по договора предизвиква загриженост, той ще проучи въпроса единствено то перспективата на унгарския народ, независимо от решението на САЩ.

Според него се забелязва оформянето на „един съюз от държави, който стои на здравата основа на благоразумието“, който пита какво ще се случи със сведа, ако миграцията е призната за фундаментално човешко право, а ООН счита за свой дълг да организира „поток от хора тук – там“ по земното кълбо.

Орбан заяви, че това би означавало голяма опасност за много страни и цитира Австралия, Нова Зеландия и Япония като „добри примери“ на държави, които практикуват „твърди имиграционни политики“. Нито пък страните от Вишеградската група биха поискали да има глобално признати документи, които би могло да бъдат използвани за действие противоположно на националните (им) интереси.

Премиерът на Унгария каза още, че сега в Австрия честно и приятелско към Унгария правителство и подходът е към по-засилено надграждане на позитивните исторически традиции. Между въпросите, по които между двете страни има пълно разбирателство той отбеляза сътрудничеството по сигурността и защитата на границите. По думите му, такова сътрудничество ще бъде необходимо в бъдеще, защото Австрия и Унгария могат бъдат защитени само заедно. „Ние все още не знаем, дали Италия ще може да остане член на Шенгенското споразумение – дали ще може да защитава нейните граници… „Така че, Австрия може също лесно да започне да играе ключова роля в поддържането на системата на Шенген“, каза Орбан.
Той отбеляза, че една от главните теми на разговорите му с архиепископа на Виена Кристоф Шьонбрун е бил въпросът за преследването на християните. Според Орбан, Европа винаги е била континент с християнска култура, но като руска огромно количество мюсюлмани, се установява едно смесено население, европейският начин на живот, основан върху християнската култура е поставен под заплаха и че „чувството че (в Европа – бел.ред.) си е у дома започва да изчезва“.

Това чувство е вече извънредно силно в Западна Европа и „ние не искаме, Унгария да страда от същата съдба“, заяви Орбан. Той вярва в правилността на една политика, която опазва християнската култура в Европа, но и също че застава също и за продължаването на съществуването на местните християнски общества в южната част на континента.

Орбан също така заяви, че ЕС е загубил визията на своята бивша стратегия, отбелязвайки, че целите отнасящи се към единната европейска валута, една свободна търговска зона „от Лисабон да Владивосток“ и към технологическо развитие са „изчезнали от хоризонта“. Според него, ЕС трябва да намери други цели, в противен случай, няма да има нищо, което да държи държавите – членки заедно.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас