НОВИНИ

Административният съд в Гелзенкирхен е забранил на джамията в Оер-Еркеншвик (20 км северозападно от Дортмунд) да използва високоговорители при петъчните си молитви.

Причината за това решение е, че местни жители, живеещи на около 1 км от нея са се оплакали, че призивите за мюсюлманската молитва в петък накърняват религиозните им чувства.

Съдът е преценил, че градската управа не е оценила правилно искането на местната мюсюлманска общност, отправено през 2013 г. Говорител на съда е заявил, това решение не предотвратява възможността, от джамията да направят ново искане пред властите, съобщава агенция „Ройтерс“.

Един от служителите в джамията – Хюсейн Тургут е заявил, че решението на съда е разочароващо. „Призивът за молитва продължава само две минути, точно около 1 ч. по обяд, но само в петъците. Ние никога не сме имали каквито и да било оплаквания, а имаме германски съседи, които са много по-наблизо – само на 10 метра“, казва той.

„Разочароващо“?! Каква изненада за „местната мюсюлманска общност“, пък и за другите последователи на тази религия в Германия! Няма и как да е иначе – те са свикнали, досега винаги те да се оплакват, че „религиозните им чувства са накърнени“ – от кръстовете по сградите, голите статуи и картини в музеите, от коледните елхи, наименованието „Коледен базар“… от всичко, за което се сетят! И властите „послушно“ премахват „накърняващите мюсюлманските чувства“ събития, предмети, имена…

Дехристиянизирането на Европа: Коледните базари в Германия се преименуват в базари на светлините

В случая обаче е станало в съответствие с българската поговорка „С техните камъни по техните глави!“ И естествено – мюсюлманите са „разочаровани“!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас