НОВИНИ

Полицията е задържала в Атина мигрант – афганистанец, който е носел бутилки с газ и детонатори. Случаят се разследва от звеното за борба с тероризма.

Афганистанецът бил задържан на 27 януари вечерта по сигнал от собственик на ресторант, който повикал полицаите, заради скандал по представената му сметка за консумация. Във вторник съдът е потвърдил ареста му.

При задържането му, той е носел раница, в която е имало две малки бутилки с газ бутан (едната е била свързана с готварска печка и най-малко 7 електрически и електронни детонатори, 2 взривателя, две запалки и два фитила, а също и няколко лични карти, за които се предполага че са подправени. Възможно е той да е пренасял вещите за други лица.

Афганистанецът е бил със статут на предоставено убежище 1-ва степен. По-късно се оказало, че бил известен на полицията за нарушения на закона за чужденците. Представял се е под няколко различни самоличности.

Случаят се разследва от Службата за борба с тероризма.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас