НОВИНИ

Елитната служба за анти-тероризъм към иракската армия е предала на министерство на правосъдието група чуждестранни членове на „Ислямска Държава“ (ИД), за да започнат съдебни процеси срещу тях.

„Тези, които бяха предадени са извършили престъпления в Ирак. Следователно, те ще бъдат съдени в съответствие със закона на Ирак“, коментира Сабах ал-Ноаман, говорителн а службата за радио „Сауа“, цитиран в иракски медии.

По думите му, сред предадените има и 9 жени – „някои са германкски и френски граждани“. „Някои мъже са европейци“, коментира още той без да разкрива общия брой на предадените лица.

Ноаман е подчертал усилията полагани от иракските разузнавателни служби за разкриване на „спящи клетки“ на джихадистите, както и че тези усилия се извършват в „координация и обмен на информация с чуждестранни разузнавателни власти“.

Иракски съд осъди на смърт немска гражданка – член на Ислямска държава.

Проблемът със задържаните в Ирак граждани на европейски държави е „особено чувствителен“ за европейските държави, тъй като признаването на виновност по обвинения в тероризъм в Ирак обикновено води до смъртна присъда, каквато няма в държавите от ЕС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас