НОВИНИ

Трима афганистанци са хванати в района на Вентимиля при опит да вкарат нелегално във Франция 14 „мигранти“.

Афганистанските трафиканти са успели да „натъпчат“ в микробус „Renault Espace” (на снимката) 14 „мигранти“, които е трябвало да бъдат прекарани през границата във Франция. „Пътниците“ са били вкарани в багажника и маскирани между седалките, нополицията на границата е забелязала „подозрително мърдане“ . След няколко часа преследване автомобилът е бил „заловен“ при влизането му на А10 (преминаването на бариерата след плащане на такса за магистралата).

Превозваните „мигранти“ са от различни етнически групи – афганистанци, палестинци, сирийци, нигерийци и северноафриканци, съобщават италианските медии. Повечето от тях са страдали от недостиг на кислород, а някои – натъпкани в агажника – са били със схванати крайници от обездвижването.

Тримата трафиканти от Афганистан са на 22 г., 29 г. и 32 г., като един от тях е с редовно разрешително за пребиваване в Италия (издадено от префектурата в Болзано) – какъв е статута на присъствие в страната на другите двама с не се съобщава. Цената на „пътуването“ към Франция е била по около 150 евро на човек

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас