НОВИНИ

Днес „Lloyds Banking Group“ се присъедини към големите американски банки в забраната да се купуват криптовалути с използването на кредитни карти. Според говорител на банката, забраната обхваща банките „Lloyd Bank“, „Bank of Scotland“, „Halifax“, а също икредитните карти MBNA.

По думите му, групата „не приема транзакции с кредитни карти, включващи продажбата на криптовалути“.

През последните няколко дни, същата забрана беше обявена и от големи американски банки (US lenders Bank, Citigroup и JPMorgan).

Забраните са поради загрижеността на банките, че техни клиенти, които са закупули големи количества криптовалута в края на миналата година (когато криптовалутите бяха доста скъпи), сега са реализирали големи загуби, в следствие на стремителното падане на курса на тези валути.

Новината идва на фона, на съобщенията, че Китай планира да прекрати търговията с криптовалути в страната, като блокира достъпа до базирани в чужбина уебсайтове и премахване на свързаните с тази търговия приложения от съответните магазини.

След като през миналата година Пекин започна кампания срещу търговията с криптовалути, дялът на Китай в тази търговия спадна от 90% на под 1%. Сегашната стъпка е насочена срещу тплатформи за такава търговия в чужбина – основно в Хонг Конг и Япония.

Междувременно, днес цената на биткойна падна до ниво от 7 950 долара.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас