НОВИНИ

В парламента на Великобритания секретно действат масонски ложи, „специализирали се“ в приобщаването на депутати, служители и журналисти.

Ложата „New Welcome“ набира депутати, членове на Камарата на лордовете и парламентарни служители, докато ложата „Gallery“ включва журналисти от т.нар. „лоби“, съобщава „Тhe Guardian“.

Съществува и трета ложа, наречена „Alfred Robbins“, която обхваща най-вече журналисти от големите медии, отразяващи политическия живот.

И докато имената на членовете на ложите са неизвестни, то за ложите „New Welcome“ и „Alfred Robbins“ все пак има известна информация. Най-секретна остава ложата на лобистите, за съществуването на която (поне досега) за знаели само малцина от парламентарнтие журналисти. Член на „New Welcome“ е споделил пред вестника, че те държат масоните от „Gallery“ далече от себе си, защото „не искали журналистите да слушат техните разговори“.

Все пак, изглежда някакво взаимодействие между трите ложи съществува, защото техни представители все пак се срещат четири пъти в годината във „Freemasons' Hall“ в Ковънт Гардън.

Според британското законодателство, нито парламентаристите, нито журналистите са длъжни да разкриват своята принадлежност към общества, подобни на това на „Свободните майстори зидари“…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас