НОВИНИ

Турските власти са задържали 573 човека, които са изразили мнение в социални мрежи относно водената от Анкара операция в Африн, Сирия, т. нар. „Маслинова клонка“.

„От началото на операция Мааслинова клонка, 449 човека са задържани за разпространяване на терористична пропаганда в социални мрежи и 124 човека са задържани за участие в протестни акции“, пише в изявление на турското вътрешно министерство цитирано от „Ройтерс“.

Официалната позиция на Анкара е, че операцията е срещу подразделения на сирийските кюрди (подкрепяни от САЩ) и ПКК – разглеждани от турските власти като „терористични организации“ и „елементи на ИД“, намиращи се в Африн (до сега няма данни за избягали или убити „елементи на ИД“ в града, където до скоро имаше военна полиция на Русия).

Анкара открито и неколкократно е предупреждавала, че ще преследва всеки, които се противопоставя, критикува или "изопачава" военната офанзива.

Миналата седмица, турскаат прокуратура издаде заповеди за ареста на 11 високопоставени членове на Турската медицинска асоциация, вкл. и председателя й след като организацията изрази несъгласие с военните действия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас