НОВИНИ

Италианските власти са решили да отделят допълнителни 80 млн. евро в рамките на „Фонд за Африка“ за периода 2018 г. -2019 г., съобщи министърът на външните работи на Италия, Аджелино Алфано по време на реч на среща на министрите на външните работи на „транзитните страни“ в италианското МВнР озаглавена: „Споделена отговорност за обща цел – солидарност и сигурност“.

Проектът, който стартира преди година е насочен основно към противодействие на нелегалната миграция от  северноафриканските страни, които „щедро“ допринасят за огромния брой т. нар. „мигранти“ в Италия.

„Ние ще използваме тези фондове основно за проекти за икономическо и социално развитие и преди всичко за най-младите сегменти на населението“, казва той, цитиран от италианските медии.

По думите му, е необходимо да се осигури сигурността в сферата на миграционните потоци

„В наш общ интерес е победа над криминалната мрежа за търговия на хора, печалбата от която отива за финансиране организираната престъпност и тероризма“, коментира още той и допълва, че още повече, че рискът от връщането на т. нар. „чуждестранни бойци“ „вече не се явява хипотеза, а опасност, с която са съгласни много“. (Интересно, как наливането на пари в Африка, ще спре притежателите на европейски паспорти да се върнат или поне да опитат да се върнат в Европа?!?).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас