НОВИНИ

Засега, в Германия все още се води дискусия – дали да се разреши на мигрантите да „доведат“ при себе си своите втори, трети, четвърти съпруги и всичките деца, които имат от тях.

Докато присъединяването на семействата към мигрантите, които вече са получили убежище в Германия е въпрос на преговори между ХДС/ХСС и ГСДП за да се формира нова управляваща коалиция, проблемите започнаха да „възникват“. Колко и какви членове на семействата могат да дойдат в Германия? Какво ще „струва“ това на страната? Ако забраната не бъде въведена, социалното напрежение е неизбежно.

Един от тези широко дискутирани проблеми е станал известен с името „втората съпруга“. След „любезната покана“ от страна на канцлера Меркел и отварянето на границите през 2015 г. в Германия са пристигнали голям брой от т.нар. „допълнителни бежанци“ (т.е. – членове на семействата им). Сега партиите преговарят, дали да се позволи всеки месец по тази линия да пристигат до 1 000 човека…

Междувременно, случай в района на Пиннеберг раздвижи духовете. Сириец е пристигнал в Германия с „първата си съпруга“ и четири от децата си. В последствие е довел още четири деца, а сега иска да „прибере“ и втората си съпруга. Според някои от местните власти, това може да се случи. Но в Германия полигамията е забранена. В медиите твърдят, че в Сирия са разрешени до 4 съпруги. Не е точно така – това не е по законите на Сирия, а според ислямските религиозни норми.

На запитване на местен вестник до властите в Регенсбург, колко човека са получили визи за Германия по линия на обединяване на семействата, говорителят на градската управа Ролф Тим не е могъл да отговори. „Чужденците, които се регистрират в Регенсбург след тяхното влизане в страната не се регистрират статистически, като дошли поради обединяване на семействата или по друга причина“, заявява той.

Но при районните власти нещата са малко по-различни. Техният говорител Ханс Фихтл дава „някаква“ информация. „От септември 2015 г., 34 поискали (обединяване на семейството – бел.ред), които са признати тук са довели общо към 130 други като част от обединяването на семействата“, съобщава той. Сред изявилите това желание са и непридружавани деца – бежанци, които са „довели“ своите родители.

Това означава, че при присъединяването на семействата, всеки от поискалите (и получилите) разрешение да го направи, води в страните от ЕС по четирима нови мигранти. И просто да напомним – идването на останалата част от семейството (до влизането в страната от ЕС) се финансира от самия мигрант, но след това, всички останали разходи по издръжката им (както и за самия него) се поемат от любезната страна - домакин.

Но въпросът има и друга страна – полигамията. В страните от ЕС тя е забранена. Но, ако дадена страна от ЕС се съгласи да бъдат признавани и довеждани и другите (разрешени от исляма) 2 или 3 съпруги, то тя ще трябва да поеме тяхната издръжка. Признаването на „допълнителните“ съпруги за законни означава, че религиозните правила на дадена религия имат предимство и са над действащите в нея светски закони. По-простичко казано - Шарият.

По информация на „Wochenblatt“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас