НОВИНИ

В петък (2 февруари) вечерта семейна двойка от Сомалия е била арестувана, след като „твърде настоятелно“ е поискала да получи по-добро жилище.

Двамата (мъж на 31 години и жена му – на 32 години) се разбунтували в център за настаняване на мигранти в Глан (3.5 км северно от Клагенфурт), като по този начин са демонсрирали искането си за по-добро жилище. Освен това, сомалиецът заплашил, че ще убие някого, ако не им бъде предоставено такова.

За да подсили ефкта от думите си, мигрантът взел един стол и с всичка сила го ударил в пода.

Във връзка със станалото, Федералната служба за чужденците и търсеите убежище в провинция Каринтия е наложил двамата да бъдат задържани – в рамките на подготовката за депортирането им. Понастоящем „търсачите на жилище“ са били трансферирани в в полицейския център за задържане в Клагенфурт-

По информация на „Heute“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас