НОВИНИ

Анкара и Москва нямат противоречия относно водената от Турция операция в северно сирийския регион Африн и двете страни са в тесен контакт относно нея, съобщи министърът на външните работи на Турция.

Турция стартира на 20 януари т. нар. операция „Маслинова клонка“, чиято официално деклларирана цел е защита на националната сигурност на страната и е насочена срещу различни подразделения на сирийските кюрди. Практически новата операция на сирийска територия отваря нов фронт в конфликта, а Русия е сред основните поддръжници на президента Асад.

„Ние нямаме никаква разногласия с Русия. Ние продължаваме нашите контакти с Русия“, заяви Мевлют Чавушоглу в интервю за TGRT Haber, цитиран от „Ройтерс“. Коментарът идва в отговор на въпрос на турската телевизия, дали е възможно напрежение с Москва относно Африн.

„Ние трябва взаимно да се информираме, навременно, особено (относно) въздушни удари и развитието на място. Ние се свързваме с тях в реално време или предварително“, коментира още турският външен министър.

Чавушоглу е коментира още, че турските сили са приключили изграждането на шест точки за наблюдение в сирийския Идлиб, който е смятан за една от основните „крепости“ на „анти-Асад“ силите и където сакоро беше свален руски боен самолет.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас