НОВИНИ

Иракските власти предвиждат да приложат „средновековна тактика“ за спиране на коли-бомби в южните провинции на страната.

„Говерноратите Наджаф, Карбала, Дилания и Мутанна формираха висш комитет по сигурност и се съгласиха да изкопаят ров, който ще бъде използван за разкриване на коли напълнени с експлозиви, влизащи в четирите южни губернората без да минават през пунктовете за проверка на сигурността“, коментира за вестник „Ал-Хауат“ шефът на полицията на Дилания, Фаркад ал-Иссауи, цитиран от „Иракски Новини“.

Той е коментирал още, че силите за сигурност са положили максимални усилия за подсигуряване на сигурността на „пустинните пътища в четирите говернората, както чрез разполагане на служители по сигурността или действието на регулярни патрули (по сигурността), но всички тези временни решения не са успели да прекратят заплахата от автомобили натъпкани с експлозиви, поради ограничения брой полицаи“.

По думите му, следващата седмица ще бъде проведена среща, на която да се „определи цената на рова“, както и органът, който да поддържа сигурността във всеки един от говерноратите.

Наскоро беше съобщено, че столицата Багдада също „затяга“ мерките по сигурността и в частност на „влизане“ и премахва 300 контролно-пропускателни пункта, но за да ги заменени със стена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас