НОВИНИ

Депутат от иракската провинция Ниневия е предупредила да не се раздават карти за гласуване преди да се извърши проверка на имената на гласоподавателите, поради опасността членове на „Ислямска Държава“ (ИД) да разполагат (вече) с такива и практически да участват във вота.

В коментар пред медиите, Нала ал-Хабаби казва, че по програма изборната комисия трябва „да отвори офис в Ниневия, за да дадете картите за гласуване на гласоподавателите в провинцията през февруари“.

Тя изразява притеснения, че членове на ИД в Ниневия може да вземат такива карти и коментира, че „най-доброто решение е разузнавателните власти да извършат проверки на имената преди раздаването на картите за гласуване“.

Иракският парламент одобри провеждането на парламентарни избори на 12 март, а през декември премиерът ал-Абади обяви, че страната е „напълно освободена“ от джихадистите.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас