НОВИНИ

Самоубийца, която е искала да се самовзриви вътре в училище в иракската столица Багдад е била застреляна в сградата му.

Според съобщение на оперативното командване на Багдад, жената е била хваната в капан от иракските сили за сигурност рано в сряда сутрин.

„Силите за сигурност предодвратиха терористична атака от жена, носеща колан с експлозиви вътре в училище в района ал-Тармиа, северен Багдад“, цитират иракски медии изявление, с копие от което разполага „Бас Нюз“.

Според съобщението, войските са „открили огън по терориста, след като тя е отказала да се предаде“ – джихадисткият й пояс се е взривил „незабавно“.

Според информацията, жената е прекарала нощта в сградата на училището, като е възнамерявала да излезе навън в ранните утринни часове (в сряда), за да се самовзриви на оживено място в Багдад.

По данни на мисията на ООН в Ирак (UNAMI) само за януари 2018 г. в страната са били убити 115 цивилни (без убитите полицаи), а други 250 са били ранени при актове на тероризъм, насилие и въоръжен конфликт.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас