НОВИНИ

Комисарят по миграцията, вътрешните въпроси и гражданството на ЕС, Димитрис Аврамопулос е един от гръцките политици обявени от прокурорите в разследване включващо швейцарската фармацефтична компания „Новартис“.

По-рано тази седмица, гръцкият парламент разпространи резултати от разследване за предполагаеми подкупи, които „Новартис“ се предполага че е давала на официални лица с цел да увеличи продажбите си, според съобщения в медиите.

 Твърденията се отнасят за период междуу 2006 г. и 2015 г. и включват времето, когато Аврамопулос е министър на здравеопазването на Гърция, съобщава ВВС.

Настоящиат еврокомисар осъжда (описаните от него като) неоснователни твърдения.

„Сега е ясно, че това е един безпрецедентен заговор, който не може да издържи в никоя държава член на Европейския Съюз. Само болни мозъци могат да го измислят и опитат“, коментира той за ВВС. 

Освен Аврамопулос имената на още 9 гръцки политици са обявени във връзка с разследването като сред тях са и бившият премиер Антонис Самарас (2012 г. – 2015 г.) и премиера на временното правителство Панайотис Пикраменос (май-юни 2012 г.).

По информация на агенция AMNA предполагаемата сума пратена на политици е около 50 млн. евро.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас