НОВИНИ

Служители на киргизкото МВР са задържали в южната част на страната четирима активни членове на „хизб ут-Тахрир ал-Ислами“.

В хода на „оперативно-издирвателни дейности на територията на Сузакски район, Джалал-Абадинска област бяха задържани четирима активни членове на религиозно-екстремистката организация „Хизб ут-Тахрир ал-Ислами“, пише в съобщение до медиите на министерството, цитирано от РИА „Новости“.

Според информацията, при обиски на жилища (по местожителство) на задържаните са били намерени и иззети голмо количество екстремистка литература.

В момента по материалите е „назначена религиозно-изследователска експертиза и се провеждат допълнителни оперативно-следствени мероприятия“.

Създадената през 1953 г. сунитска мюсюлманска организация „Хизб ут-Тахрир аль-Ислами“ (“Партия на освобождението“) е призната в редица страни като терористична организация, вкл. Киргизия (от 2003 г.).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас