НОВИНИ

Поредният инцидент с „високо чувствителни“, този път се разиграва в напиращата да стане член на ЕС, Турция.

Реклама на сутиен, която е била на билбордове на автобусни спирки в провинция Кайсери (централен Анадол) е предизвикала гневна реакция сред както пишат турските медии „консервативна група“.

Рекламата е показвала модела, който е носен от модел, което според „консервативните“ е „НЕМОРАЛНО“.

Младежката организация „Yedi Hilal” („Седем полумесеца“) в провинцията дори е покрила „неморалната“ реклама с банери, на които е било изписано: „Не давайте очите си; нашите очи са роби.“. Тя също така е призовала градската община да махне рекламата от билбордовете (съобщава Агенция „Доган“ на 6 февруари). В турските медии няма информация въпросната група да е подавала официални искания за премахването, просто „призовават“.

След реакцията на „младите турски консерватори“, на 7 февруари рекламата е „консерватизирана“ – вероятно поради невъзможността да разваляне на договора или финансовите неустойки. Новата реклама показва само името на марката сутиен, без модела, който явно е „неморалното съдържание“ в рекламата.

За характера на организацията, поискала рекламите да бъдат снети, говори ясно един от нейните постери, разпространяван в нейните потребителски сметки в социалните мрежи - на него са изобразени "видни" ислямисти - от времето на Османската империя, през основателя на терористичната организация Мюсюлманско братство, до джихадисти от Соверен Кавказ...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас