НОВИНИ

В Германия на съд е изправен Джозеф Д. (21 годишен) от Нигерия, потърсил убежище в Германия, който се обвинява грабежи и сексуални насилия срещу жени.

Изглежда, че 330-те евро, давани за храна месечно на Джозеф не са му стигнали, още повече че получил и отказ на искането му да му бъде предоставено убежище.

„Тогава ми дойде глупавата идея да стана престъпник. Европа ме прави луд в главата“, заявява нигериецът, цитиран от „Bild“.

От 2015 г. той живее в съоръжение за настаняване на търсещи убежище в Еберсберг, а в момента се намира в затвора за младежи в Мюнхен.

ризнанията си прави пред административния съд, където е подал жалба срещу отказа за убежище и където се явява със своя адвокат.

Само през юни и юли 2017 г. е нападнали ограбил поне 6 жени на вързаст от 16 до 33 години. Заплашвал ги с нож, вземал телефоните и парите им. Казва се, че е насилил сексуално някои от тях.

Първото си нападение (на 11 юни 2017 г.) Джозеф обяснява така: „Аз си мислех, че бих могъл да нападна 4-5.“

Е, очевидно не е успяла да спре на 5. Но пък по отношение на жертвите си казва, че „Аз само им показвах ножа – никога не съм ги заплашвал“. И още – сега твърди, че рождената му дата е „сбъркана“ и той е едва на 17 г., а не на 21. Естествено, ако съдът се съгласи, че той е на толкова години, присъдата щу бъде много по-мека, а и едва ли ще се стигне до депортиране…

Остава единствено въпросът, след като „Европа го побърква“, защо се противопоставя да бъде върнат там, където няма да се побърква и къдате простото показване на нож не се възприема като заплаха? Пък и без него, Европа със сигурност би била по-спокойно място – с един криминален престъпник по-малко.

По информация на "Bild".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас