НОВИНИ

Съдът за непълнолетни в Римини издаде присъдите на тримата малолетни мигранти (двама мароканци и един нигериец), които предвождани от единствения пълнолетен от групата – конгоанецът Гуерлин Бутунгу през лятото на 2017 г. извършиха зверски изнасилвания, побои и грабежи в Римини.

Двамата братя мароканци (на 15 и 17 години) и нигериецът (16 годишен) бяха съдени по 8 обвинения – 3 за сексуално насилие, 3 за грабеж и 2 за наранявания.

Наречени в медиите „зверовете от Римини“, те станаха „известни“ с това, че вечерта на 25 август 2017 г. пребиха и групово изнасилиха полска туристка и транссексуална жена – перуанка, като освен това пребиха и полският турист – приятелят на полякинята. (Лидерът и единственият пълнолетен в групата – конгоанецът Гуерлин Батунгу – през ноември м.г. вече беше осъден на 16 години затвор и да заплати по 20 000 евро обезщетение на трите жертви.)

Прокурорът по делото Силвия Марзочи поиска по 12 години затвор за подсъдимите – предвид на съвкупността от тежки обстоятелства при извършването на престъпленията.

Съдията Луиджи Мартело призна тримата обвиняеми за виновни по осемте обвинения и ги осъди на по 8 години и 9 месеца затвор. Но, според адвоката на един от подсъдимите, това е твърде много и защитата ще обжалва присъдите. По думите му, те „са просто момчета“. При произнасянето на присъдите, „момчетата“ (както и по време на процеса) не показаха и капка съжаление.

Събитията от вечерта на 25 август 2017 г. поразяват с жестокостта проявени от „момчетата“ и техния лидер. Полякът бил пребит, а лицето му натикано в пясъка на плажа. Докато се борел за живота си – не е можел да диша, защото е започнал да повръща от ударите, 27-годишната полякиня била изнасилена. По нейните думи (отразени в документите на разследването), един от тях я държал за врата и я стискал така, че тя едва не се задушила. Свалили дрехите й и двама я държали за краката, докато друг я изнасилвал. После се сменяли…

Започна процесът срещу лидера на бандата изнасилвачи от Римини

„Животните от Римини“ са поредния провал в интегрирането на „бежанците“

В съда, от адвокат бяха прочетени писма на полякинята, в които се описва нейното състояние сега – толкова време след трагедията. Жената страда от безсъние, има проблеми с концентрацията, преживява паник-атаки, не може да понася плажове, море, дори силен шум на вода. Изпитва страх от чужденци (хора, които говорят на чужд език) – особено от северноафриканци, от араби, страх я е и от тъмното. Освен всичко друго, в следствие на физическите травми от ударите – има проблеми с едното око и частична загуба на обоняние. Жената не е сигурна, дали някога ще я напуснат чувството на страх и срам. Понякога мисли за самоубийство.

Сега защитата на „просто момчетата“ очаква да излязат мотивите за произнесената присъда, след което ще обжалва…

По информации в италиански медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас