НОВИНИ

Министерство на финансите на САЩ е включило в списъка си с „международни терористи“ нови трима членове на „Ислямска Държава“ (ИД), действащи във Филипините, Турция и Сомалия.

Наложените им санкции предвиждад замразяване на всички техни авоари в САЩ и забрана за американски – физически и юридически – лица да правят бизнес с тях.

Според изявлениет она министерството, Абдулпатта Ескалон Абубакар е „крючов помагач“ на ИД във Филипините, който помага на джихадистите да трансферират фондове и да купуват оръжие. Абубакар е бил арестуван от филипинските власти миналия септември след сато е избягал в Манила от Джеда (Саудитска Арабия).

Янис Емре Сакария е санкциониран, заради това, че е помогнал на ИД да получат части за дронове, според съобщението неговият бизнес, базиран в Турция и свързан с електроника е „прикриваща компания“ на ИД. Компанията на Сакария, „Profesyoneller Elektronik“ е изпълнила поръчки на обща стойност 500 000 щатски долара за дронове и свързано оборудване през 2016 г. Интересен факт относно Сакария е, че той е германски гражданин, а също има и турско гражданство.

Третият санкциониран е Мохамед Мире Али Юсуф и компания, която той упварлява в Сомалия. Компанията „Liibaan Trading“ работи в сферата на търговията с добитък в сомалийския регион Бари. Друга фирма на Юсуф, „Al-Mutafaq Commercial Company“ също попада под санкции – тя е базирана в Буссасо, Сомалия (към края на 2016 г.).

„Всяко лице и (юридичедси) субект, които са санкционирани са допринесли за разпространението на терора на ИДИЛ, всеки в своята респективна част на света“, пише още в съобщението на американското финансово министерство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас