НОВИНИ

В хода на контратерористична операция в Ингушетия са били ликвидирани две лица – едно от които е било издирвано за участие в бойни действия на страната на „Ислямска Държава“ (ИД).

„Според наличните данни, един от тях е бил (обявен) за федерално издирване във връзка с участие в бойни действия на страната на международната терористична организация ИДИЛ“, пише в съобщение на Националния антитерористичен комитет, цитирано от ТАСС.

Операцията е била проведена в района Назрановски (Република Ингушетия) около 10 ч. (местно време).

„На искането на сътрудниците на правоохранителните органи (двамата – бел. ред.) да сложат оръжие и да се предадат на власите, те откриха огън от автоматично оръжие“ съобщават още от НАТК и допъллват, че в хода на боя и двамата са били неутрализирани.

На мястото са били намерени два автомата, две готови за използване импровизирани взривни устройства – джихадистки пояси – компоненти за изработка на импровизирани взривни устройства, боеприпаси, гранати и специално оборудване. Импровизираните взривни устройства са били взривени от експерти на място, поради опасностите свързани с транспортирането им.

Никаква допълнителна информации или детайли за свързания с ИД – дори къде се е бил в редовете на джихадистите или от кога е издирван – не е съобщена към момента.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас