НОВИНИ

Президентъ на Танзания, Джон Магуфули е съобщил, че страната му ще се оттегли от „всеобхватната работна рамка за бежанците“.

„Танзания реши да се изтегли, поради причини свързани със сигурността и недостига на фондове“, се казва в изявление цитирано от международните агенции.

Решението е било обявено на среща с високопоставени дипломати в най-големия рад на страната, Дар ес Салаам в петък.

През януари Танзания е информирала Върховния комисар за бежанците на ООН (UNHCR), че прекратява предоставянето на гражданство за някои бежанци от Бурунди и че няма да поощрява подаването на искания за убежище.

Страната дълго време е разглеждана като „убежище“ за бежанци – в частност от Бурунди и Демократична република Конго.

По информация на „Daily News“, Магуфули обвинявва международната общност в това, че не е успяла да осигури (набере) финансовите средства обещани на Танзания за интегриране на бежанците. Според UNHCR, „всеобхватната работна рамка за бежанците“ (Comprehensive Refugee Response Framework) е подход базиран на идеята, че бежанците трябва да бъдат включени в общностите на страната, която ги е приела. Когато бежанците имат достъп до образование и право да работят легално, те могат да развият своите способности (умения) и да повече да разчитат на самите себе си, допринасяйки за местната икономика.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас