НОВИНИ

Свещеник и няколко енориаши са били ранени по време на атака с „мачете“ в църква в провинция Йогуакарта, Индонезия.

22-годишен мъж въоръжен с меч или „мачете“ – острието на оръжието е било окло метър - е атакувал членове на конгрегацията в църква „Св. Лидуина“. 81-годишният свещеник е бил наръган в задната част на главата, а няколко други човека също са били ранени преди нападателя да обезглави статуя на Дева Мария.

Патрулни полицаи са отишли в църквата, където (първоначално) са се опитали да преговарят с нападателя, а в последствие той е прострелян и ранен.

По време на нападението в църквата е имало около 100 човека, съобщава АФП, а говорителят на провинцията е коментирал за агенцията, че има ранени „четирима човека – доста сериозно, но мотивът за нападение все още не е ясен“.

Според някои информации, освен обезглавената статуя, нападателят е успял да унищожи и „няколко книги“.

„За сега, ние не можем да заключим това да е свързано с тероризъм“, коментира говорителят на Йогуакарта, цитиран от АФП.

Нападателят е настанен в болница и не може да бъде разпитан, допълва още той.

Екстремисти в страната с най-голямо мюсюлманско население в света предприеха серия атаки срещу христяни и други малциства, там. В Индонезия живеят значителен брой христяни, будисти и индуси.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас