НОВИНИ

Според министъра на външните работи на Турция, Мелвют Чавушоглу САЩ подкрепят кюрдските Звена за народна защита (YPG), които се сражават срещу „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия, защото те споделят същата „марксистка, комунистическа, атеистка идеология“.

По време на семинар по външна политика в Техническия университет „Йълдъз“ в Истанбул, той е изразил неудовлетворение от призива на САЩ за въздържаност.

„Защо вие не сте чувствителни, когато YPG изонва сирийски кюрди, взимайки техните домове и собственост и изпращайки деца с оръжие пред турските войници и „Свободната сирийска армия“ (FSA)“, казва той, цитиран от „Кюрдистан 24“.

„Но, когато Турция предприеме стъпка вие казвате, че ние трябва да спрем „за нула време““, коментира още той.

„Идеологическият профил“ даден на сирийските кюрди от Чавушоглу не е особено изненадващ като се имат в предвид действията (церемониите) и изявленията на турските управляващи от последните дни, но най-вече тези на лидера Ердоган.

По думите на Ердоган YPG и ПКК „нямат религия, вяра или Бог“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас