НОВИНИ

След внимателно проучване на данните от компютъра и мобилния телефон на заподозрения в тероризъм нападател в Турку, финландската полиция е заключила, че той е поддръжник на терористична група.

Говорителя на полицията Оли Тоярас е коментирал, че въпреки че е ясно, че 22-годишният мароканец е поддръжник на такава група, то разследването вярва, че е действал самостоятелно, съобщава „Bayerischer Rund“.

„Той се е виждал като боец, като войник, един човек от Ислямска Държава и той много би се радвал, ако ИДИЛ бяха поели отговорност за атаката“, коментира той на основата на информацията намерена в електронните устройстав на нападателя.

Ако някой има проблем относно детайлите за атаката в Турку – проблемът не е във вашата памет. Интересно как, но явно „ДЪЛГОТО“ проучване започва да се превръща в практика за европейските власти, особено когато са намесени „материали“ със спорно съдържание.

В средата на август 2017 г. цяла Финландия остана потресена от атаката с нож в Турку – като се има в предвид несравнимо по-големия брой ислямски екстремисти в съседна Швеция.

Атака, при която бяха убити две жени (други 6 жени и 2 мъже бяха ранени) беше извършена от 18-годишния мароканец Абдеррахман Боуанане, който е пристигнал в страната преди около година като „търсещ убежище“.

Тогава освен ареста на Боуанане – по обвинения в предполагаемо убийство с възможни терористични намерения – бяха арестува още четири лица (в частни жилища и център за настаняване на лица търсещи убежище), а Интерпол издаде заповед за арест на пети мъж.

След 6 месеца, вече трудно се помнят детайли, нали? Осебено като се има в предвид, че „инцидентите“ от подобен характер не спират ….

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас