НОВИНИ

ООН трябва да разположи около 20 000 мироворци в Украйна, за да помогнат за разрешаване на кризата в източните региони, според доклад, който трябва да бъде представен на конференция по сигурността в Германия.

Докладът, който трябва да бъде представен на конференцията в Мюнхен (в събота) е изготвен от бившият Генерален секретар на НАТО, Андерс Фог Расмунсен, който в момента е съветник на украинския президент Петро Порошенко.

Освен необходимостта ООН да обмисли формирането на сила от около 20 000 войници от страни, които не са членове на НАТО, бившият шеф на Съюза призовава и за разполагането на 4 000 полицаи в неспокойните региони на Украйна.

„Операцията трябва да смесва някои европейски страни, като Швеция, страни с проследим опит в мироопазването, като Бразилия и страни, които имат доверието на Русия, като Беларус“, казва Ричард гоуан, автор на доклада и експерт на ООН в Колумбийския Универсисет, цитиран от „Ройтерс“.

Според него, докато някои дипломати и експерти споменават цифрата 50 000 – за възможна мисия – е нереалистично да се очаква страните да стационират в източна Украйна толкова много войски и допълва, че Москва вероятно няма да се съгласи с голяма (многочислена) сила.

Високопоставени представители от Русия, Германия, Франция и Украйна ще обсъждат конфликта в кулоарите на Мюнхенската конференция за сигурност.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас