НОВИНИ

Олаф Линднер, който е новият президент на Директората на специалните сили на Германската федерална полиция, предупреждава, че в бъдеще в страната може да бъдат направени опити за „комплексни“ терористични атаки.

Линднер, който е бивш ръководител на GSG9 (топ анти-терористичното подразделение на ФРГ) е направил коментара по време на Европейския полицейски конгрес в Берлин (тази седмица), съобщава „Kronen Zeitung“.

„За щастие, в Германия, ние до сега бяхме спасени от голям комплексен сценариь, но това не означава, че няма да има (такъв) в бъдеще, може би дори в близко бъдеще“, предупреждава той, цитиран от „БрейтБарт“.

Според него, по-голямо сътрудничество между агенциите (вътре) в Германия и повече сътрудничество между разузнаването и полицията в Европа е необходимо с цел предодвратяване на терористични атаки.

„Аз виждам това като една спешна необходимосту не само по отношение на полицията, но също така в частност между разузнавателните служби и полицейските звена, но също и военните, което трябва да бъде разширено“, казва още той.

Той е коментирал още, че ще настоява за увеличаване на медицинската подготовка наанти-терористични подразделения като GSG9 за предодвратяване на смъртни случаи на място на атаки с новата инициатива „Тактическа медицина“. Според някои една от причините за жертви по време на терористични атаки е недостатъчната медицинска подготовка на звената за анти-тероризъм, както и че спешни (медицински) служби не винаги може да действат в районите, където има такива.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас