НОВИНИ

Социалдемократие в Дания искат да бъде отхвърлено сегашното законодателство за предоставяне на убежище.

Според лидера на партията Мете Фредериксен, ще бъде премахната възможността мегранти, които не са граждани на държави от ЕС да кандидатстват за получаванена убежище в страната, съобщава „Junge Freiheit“. Ако някой нелегално влязъл в страната мигрант се опита да направи това, то той ще бъде изпращан в датски лагер на територията на страна в Северна Африка, където ще трябва да изчака разглеждането на неговото искане. В Дания ще бъдат допускани по квота само бежанци пряко селектирани от ООН. Търсещите убежище, които са получили съгласие за предоставянето на такъв статут в лагерите в Северна Африка, ще живеят след това в лагире на ООН.

Според датските социалдемократи, по този начин ще бъдат предотвратени опасностите за живота на мигрантите, пред които те са изправени при преминаване през Средиземно море с помощта на трафиканти. Според Фредериксен приемането на предложението е „необходимо, ако ние искаме да се погрижим за Дания и за бежанците“, като за това трябва да се увелбичи и предвиената в бюджета помощ.

Що се отнася, „не-западните“ лица ще бъдат приемани в Дания по лимити, които се приемат от парламента на страната и са пряко свързани с нуждите на трудовия пазар.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас