НОВИНИ

Около 150 търсещи убежище, но получили отказ мигранти от Африка блокираха движението на влаковете в Донаувьорт (около 75 км северозападно от Мюнхен).

Според немски медии, те са искали да бъдат изпратени в Италия.

Групата протестиращи мигранти (повечето от Гамбия) е скандирала „Нацисти, нацисти“ и е разпънала транспарант с надпис „Ние искаме справедливост“. Гамбийците са настанени в приемен център за мигранти в града. Техният протест е прекъснал за часове в понеделник (12 февруари) движението на влаковете между Аугсбург и Нюрнберг и между Инголщад и Улм.

Това не е първият простест на мигрантите – след като преди седмица около 200 гамбийци са били уведомени, че исканията им да им бъде предоставено убежище са били отхвърлени. До понеделник обаче, протестите са били провеждани в градския парк.

Представители на властите в Швабия са преговаряли с мигрантите, които искали ад заминат за Италия. Но те няма как да преминат през Австрия, ако нямат валидни документи за самоличност, а все още не е ясно, колко от тях имат такива.

Протестът блокирал движението на влаковете е продължил до около 20.00 ч. вечерта, след което африканците са се върнали отново в градския парк, където са продължили да протестират.

В предвид прекратяването на ЖП-трафика, на властите се е наложило да организират извозването на пътниците с автобуси.

Властите са съобщили, че „преговорите“ с мигрантите ще продължат и днес.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас