НОВИНИ

Недоволство, пожар, беглец и трима ранени

В „гореща точка“ в Трапани, Италия отново се е стигнало до недоволство на „мигранти“, прерастнали в сблъсъци и унищожение.

Ситуацията се е радиграла в събота вечер, но съобщенията за нея започнаха да се появяват едва днес. Около 60 тунизийци са се опитали да избягат по време на часовете за вечеря – когато фирмата, доставяща блюдата (с полицейска охрана) е започнала доставката, „бягащите от насилието“ вместо да се подредят, за да получат хранатаса се нахвърлили върху полицаите, съобщава „tp24“.

Въпреки, че на пръв поглед ситуацията изглежда доста абсурдна, фактът, че всички настанени в „Contrada Milo“ всъщност са лица, които са очаквали депортиране придава доста смисъл на „импровизираното възстани“.

Полицаите са успели да удържат бунта, но малко след това в съоръжението е „избухнал“ пожар. Т.е. северноафриканците са запалили матраци и дрехи в яда си, изпочупили са стъкла на на прозорците, които пък са били изкъртени и пр.

Трима от служителите на реда са били ранени (тъй като са били замеряни с осветителни тела и други „стъкла“) и имат  леки рани в областта на лицето и ръцете, като медицинските прогнози за пълното им възстановяване са 8 дни.

Един от тунизийците е поискал да му се окаже медицинска помощ – да бъде откаран в болница – но вместо това просто е „офейкал“.

Говорителят на полицейския синдикат в Палермо е коментирал, че след случаите в центровете в Лампедуза и Калтанисета, сега същото се е случило и в Трапани.

„Изглежда, че нападенията над сили на полицията в горещите приемни точки (центрове) сега се явява консолидирана практика за чуждестранните гости.“, коментира Антонио Пириторе, цитиран от „imolaoggi“ и допълва, че трябва да има по-голямо внимание от страна на институциите към подобни случаи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас