НОВИНИ

Дастан Бекешев, депутат от киргизката Социалдемократическа партия е представил законопроект, който предвижда потребителите на социалните мрежи да бъдат глобявани за „необоснована критика“.

Проектът представен на заседание на комитета по социални въпроси, образование, наука, култура и здравеопазване предвижда глоба от 20 000 сома (около 300 щатски долара), съобщава „Спутник Киргизстан“.

Според Бекешев в социалните мрежи често се публикуват критични коментари по една или друга тема, които се отнасят за конкретни граждани.

„Глобата под формата на изплащане на морална компенсация на пострадалата страна трябва да представлява не по-малко от 20 хил. сома“, коментира още той.

Както отбелязва „Спутник“ двама депутати са се изказали против въпросният законопроект, докато останалите са го подкрепили.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас