НОВИНИ

В около 150 училища във Великобритания момичетата са задължени да носят хиджаб. Британското правителство „толерантно и коректно“ не прави нищо.

Сър Майкъл Уилшоу, бивш шеф на Ofsted (Службата по стандарти в образованието, обслужването на децата и уменията, която е към правителството на страната, но е пряко подчинена на парламента) съобщи, че около 150 училища в страната са направили задължително носенето на хиджаб от децата.

В същото време, правителството е „твърде коректно политически“ за да направи каквото и да било по въпроса, допълва той, цитиран от „Телеграф“.

Правителството трябва да се намеси. То повече не може да казва, че това зависи от главните учители (директорите на училищата – бел.ред.)“, казва още той. По думите му, ако те забранят носенето на хиджаби, могат да се изправят пред „опозицията“ на родителите, които казват, че на половин миля има друго училище, в което се позволява на момиченцата в началното училище да носят хиджаби. (Реално, вече има няколко подобни случая в лондонски учулища, където са били наложени подобни забрани, но под натиска на родителите, те са били отменени – бел.ред.)

Попитан, дали правителството не е „твърде политически коректно“, сър Майкъл заявява, че: „Абсолютно да. Има премълчаване и то оставя главните учители сами, изолирани и уязвими“.

Както се вижда, ислямизирането на Европа продължава. При това – от най-малките деца. Дали някой все още си спомня за интегрирането на мюсюлманите в европейските общества или и то вече е отхвърлено като „политически некоректно“?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас