НОВИНИ

Киргизките власти са задържали терорист-самоубиец, който е преминал специална подготовка за извършване на терористични атаки.

Задържаният У.К. е гражданин на Киргизката република, роден през 1992 г., става ясно от съобщение на прес службата на Националния комитет за сигурност.

„Установено е, че задържаният в състава на бандитски формирования в Сирия е преминал диверсионно-бойна подготовка и специален курс (за) „самоубийци“ за извършване на терористични атаки в републиката“, пише още в съобщението.

Той е бил задържан в хода на „продължаващи контратерористични мероприятия“ в началото на седмицата (съобщението за задържането му е от петък) или в коя „международна терористична организация“ е бил „активен член“.

Задържаният е в следствен изолатор – предявени са му обвинения по два чл. на НПК, вкл. за „наемничество“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас