НОВИНИ

В рязка смяна на политиката, Пакистан е решил да разположи войски в Саудитска Арабия в рамките на двустранно споразумение по сигурността, което включва и операцията на водената от Саудитска Арабия коалиция в съседен Йемен.

Пакистанската армия е ссъобщила за решението си след среща между шефа на Армията, генерал Куамар Джавед Байуауа и посланика на Кралството в Пакистан, Науаф Сайед ал-Малики в щаб на армията в Рауалпинди в четвъртък, съобщава „PTI“.

Според съобщението на армията, пакистанските войски вече са „изпратени в Кралство Саудитска Арабия на тренировъчна и съветническа мисия“ и „няма да бъдат изпозвани извън“ Кралството.

Пакистанската агенция съобщва още (позовавайки се на свои източници), че в Саудитска Арабия вече има около 1 000 пакистански военни в различни „съветнически и тренировъчни роли“. Официални изявления относно броя на (допълнителните) пакистанските военни, които ще бъдат изпратени в Кралството не са правени, но вестник „Даун“ (позовавайки се на „множество източници“) прави предположението, че може да става въпрос за комбинирана бригада.

Вестникът, читира още говорителя на армията, който коментира, че новото разполагане ще бъде „по-малко от дивизия“.

Пакистански медии коментират, че Кралството „натиска“ Исламабад да се присъедини към саудитската война в Йемен от 2015 г., но властите отказват.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас