НОВИНИ

Немски съдия не издържа на наглото и непристойно поведение на мигрант от Тунис в съда и се обърна към него с думите „Събирай си багажа и и си върви обратно в Тунис“.

Изглежда, че нервите на немските магистрати вече не издържат на наглото, безочливо и непристойно поведение на „гостите на Мама Меркел“, които често се опитват да оправдаят престъпленията и закононарушенията си с „лошата“ Германия/Европа в съдебните зали. И защото подобни „изяви“ съвсем не са редки, понякога дори и невъзмутимите съдии си позволяват „по-нормален и човешки“ език.

Наскоро, магистратът от Цвикау Щефан Зантке отправи въпрос към мигрант, охулващ Германия: „След като е толкова лайняно тук, защо сте още тук?“

В сряда (14 февруари) и съдията Вилхелм Герхардс от съда в Палау (около 90 км южно от Лайпциг) се обърна към към наглеещ в залата подсъдим мигрант с думите „Вие сте нежелан гост в нашата страна… Събирайте си нещата и си вървете обратно в Тунис“.

С какво 22 годишният тунизиец Малек Г. е предизвикал гнева на съдията?

Ето историята на Малек Г. Дошъл е в Германия от Франция през 2015 г. Бързо станал баща и също толкова бързо успял да влезе цели шест пъти в криминалните регистри за арушения при шофиране, кражби, притежание на наркотици… Властите са отказали на искането му да получи убежище в Германия.

През юни 2017 г. той отишъл в имиграционната служба, където вдигнал скандал на една от служителките – 30 годишната Корнелия М. Заявил й, че разрешителното му за престой е унищожено при пране в пералната машина и че той се нуждае от ново. Пред съда, служителката (явила се като свидетелка) заявява, че е ограничила престоя му в района, защото той и без това вече бил нарушил сроковете за пребиваване.

Малек Г., който е бил доведен в съдебната зала с белезници (арестуван е защото не се е явил на първото съдебно заседание) е бил докаран до ярост от свидетелските показания на служителката. Неиздържал и се развикал „Ти си отвратителна. Можете да правите каквото си искате. Аз оставам в Германия. Ти дърта ****“. След което й показал с жестове, че тя трябва да го задоволи орално.

Прокурорът е поискал Малек Г. да бъде осъден да плати глоба от 80 дневни вноски по 13 евро (т.е. – 1 040 евро).

Именно това поведение на подсъдимия е накарало съдия Герхардс да се обърне към него с думите „Вие сте гост в нашата страна. Вие сте един нежелан гост в нашата страна. Хора, които извършват престъпления тук, ние не можем да ги приемем тук. Вие имате значителен проблем с жените. Събирайте се нещата и си вървете обратно в Тунис“.

Що се отнася до присъдата, съдията заявил, че „Искането на прекурора е твърде ниско. Трябва да има затвор.“ И постановил 1 месец и 3 седмици затвор, но защото Малек Г. е бил задържан от 48 дни преди това, то той е излязъл от съда като свободен човек.

На излизане, придружен от приятелката си, тунизиецът се обърнал усмихвайки се към журналистите с думите „Направете хубави снимки!“.

Все по-често и по-често наглостта и безочието на мигрантите нямат граници.

По информация на „Bild“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас