НОВИНИ

„За нас първо е Унгария“, заяви премиерът на страната Виктор Орбан в ежегоднатат си реч за състоянието на страната.

Той добави, (е Унгария има всяка причина да заяви, че се радва на осем успешни години – дори по-успешни от очакваното. Успоредно с това, Орбан предупреди, че докато нелегалната имиграция и ислямизацията на Европа продължават да представляват сериозни заплахи за сигурността в Европа, е в ход нова офанзива от страна на европейските лидери в Брюксел, Берлин и Париж, които искат да наложат тяхнта про-мигранскта политика на Унгария.

Говорейки за успехите през тези 8 години (от идването на партията му на власт – бел.ред.) унгарският премиер заяви: „Ние вярваме в простички неща – в работата, в семейството и отечеството“. Той отбеляза, че 2010 г. насам в страната са създадени над 736 000 нови работни места.

Въпреки че страната е в по-добра форма“, отколкото преди осем години, тя все още има нереализиран потенциал и все още има много какво да се прави, каза Орбан. „Ние вярваме, че Унгария е място, където тежкият труд се възнаграждава, където онези, които работят повече, донясят повече у дома и ние вярваме, че семействата крепят цялата страна“, допълни той.

„Ние, унгарците, имаме бъдеще само ако останем унгарци, ако ние развиваме нашия език, ако опазваме нашата християнска и унгарска култура, ако ние пазим нашата независимост и унгарската свобода“, каза той.

По думите му, унгарският модел е успял, защото милиони унгарци са повярвали в него. Той отправи възхвала към онези, които са се върнали на работа, на бизнеса, който е предоставил работни места, и на младите хора, които са предприели стъпката да създадат семейство. „Почитането на работата, подкрепянето на семействата, поддържайнето на нашата национална идентичност и опазването на нашата независимост – това е бъдещето и това бъдеще мже да бъде наше“, заяви Орбан.

Унгария е успяла още и защото (по думите на Орбан) „ние смело стъпихме на земята, противопоставяйки се през 2010 г. на диктатите на политическата коректност. Ние се отървахме от „евро-дрън-дрън“, „либералните сладки приказки“ и от „празните думи на политическата коректност“.

Той напомни, че въпреки че сега Унгария е независима, тази независимост все още трябва да бъде отбранявана. „Ние върнахме обратно намордника на Брюксел и каишката обратно на МВФ“, каза Орбан и подчерта, че съдбата на страната никога повече не трябва да бъде в ръцете на интернационалисти.
„В Унгария, ние казваме каквото мислим и правим това, което казваме. Това е голям лукс в днешната европейска политика“, каза той и допълни, че от 2010 г. насам Унгария е повишила своята тежест на международната сцена.

Коментирайки миграцията, Орбан заяви, че има ясно разграничение между Западна и Централна Европа. Западноевропейските политици в Брюксел, Берлин и Париж искат да накарат насиле Унгария да приеме тяхната политика, която ги е превърнала в имигрантски страни. Твърди се, че следването на политиката на тези страни било правилният начин да се покаже солидарност, но „Унгария ще изрази солидарност само със западноевропейските лидери, които искат да спасят техните страни и тяхната християнска култура“.

По въпроса за миграционните квоти и миграционният договор на ООН, мнението на унгарскотоправителство е, че „защитата на границите е това, което е важно, а не задължителната квота. Защото, ако ние запечатаме нашите граници, тогава никой няма да мине без разрешение, което означава, че няма да има кого да прразпределят““, заяви Орбан. Той добави, че според докладите на НАТО, къ 2020 г. около 60 милиона човека ще тръгнат в направление на Европа.

„Ние не сме сами. Ние ще се борим заедно, за да спрем плана на Сорос в Брюксел и Обединенинет нации. Ако имаме достатъчно съюзници – а ние можем да имаме достатъчно съюзници – тогава, аз съм сигурен, че ние ще успеем“, заключава Орбан.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас