НОВИНИ

Членове на „Ислямска Държава“ са убили отвлечените членове на съюзните на иракското правителство шиитски форирования „Хашд ал-Шааби“.

В понеделник, официален представител на познатите и като „Народни мобилизационни сили“ е съобщил, че не са успели да намерят и спасят отвлечените, поради лошите климатични условия – когато са успели да стигнат до селото (ден по-късно) там са намерили убити „20 от нашите отвлечени“. По думите му, те все още нямат никаква информация за съдбата на останалите отвлечени.

По-рано беше съобщено, че над 20 членове на паравоенното формирование са били отвлечени в района на Хауиджа (провинция Киркук).

Няколко иракски медии съобщиха, че  конвой на разузнавателното подразделение на „Хашд ал-Шааби“ е попаднал на засада на ИД в района на ал-Са’дуния (югозападно от столицата Киркук) и 25 човека са в неизвестност.

Според съобщения в регионални медии убитите са 27 – т.е. отвлечените са били поне 27. Засадата е била направена късно през нощта, а нападателите са били дегизирани в армейски униформи и са били направили фалшив контролно-пропускателен пункт, според информации в ирански медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас