НОВИНИ

Високопоставен лидер на „Ислямска Държава“ (ИД) планира създаването на нова военна група в западен Ирак като отговор на пораженията на джихадистите от миналата година.

„Абу Йехиа ал-Ираки, високопоставен член на ИД, заяви че ще формира нова военна група в Уади Хауран, (иракската провинция) Анбар, разчитайки на остатъците на ИД, които претърпяха съкрушителен разгром в техните крепости в Ирак, миналата година“, съобщава  йорданският „Ad-Dustour“, цитирайки „добре информиран източник“.

Източникът е коментирал още, че „бойците“ от новата терористична група „тайно работят като пастири, чакайки точния момент (когато) да се появявт и превземат отново градовете, които са изгубили в боевете с иракската армия“.

В началото на ноември миналата година иракските власти обявиха за колапса на териториалното влияние на ИД с превземането на град Рауа (в Анбар, близо до границата със Сирия).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас