НОВИНИ

Силите на САЩ в Ирак са се съгласили да наблюдават и осигурят сигурността на избирателните секции в освободените сунитски райони на Ирак.

В изявление за Анадолската Агенция, говорителя на арабските племена в Ниневия е коментирал, че планът е направен по искане на местни сунити, които се притесняват за сигурността на изборите при присъствието на (съюзните на правителството шиитски) „Шашд ал-Шааби“.

„Ако няма международни наблюдатели, демократичните избори ще се превърнат в диктаторски процес в който хората няма да бъдат свободни, докато гласуват“, заявява той, цитиран от „БасНюз“.  

Не може да не направи впечатление, че радетеля за демокрация говори за избирателите – т.е. гражданите – като за хора, а не като граждани, особено като се има в предвид, че се яявява политическа (макар и на местно/регионално ниво) фигура.

Съобщения по темата от американска страна към момента няма.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас