НОВИНИ

„Народни сили“ са пристигнали в района на Африн,за да са подкрепят местните срещу агресията започната от „турския режим“ срещу града от 20 януари и, за да се изправят срещу „терористичната организация „Даеш““, съобщи сирийската САНА.

Според съобщението (което се позовава на репортер на Агенцията в Африн), турските сили са обстреляли с артилерия места, където са били „народните сили“ още при пристигането им. В допълнение, под прицела на турците са попаднали и медийните екипи, които се движат заедно със силите, за да „отразяват пристигането им в Африн“.

Т. нар. „народни сили“ ще бъдат ангажирани с противопоставяне на „турската агресия и „Даеш“, („Ислямска Държава“/ИД), защитавайки териториалната цялост и суверенитета на Сирия и осуетяване на опита на режима на Ердоган и неговите наемници-терористи да окупират района“, съобщава още сирийската държавна агенция.

Почти успоредно със съобщението за пристигането на силите, Агенцията съобщи също (позовавайки се на медицински източници), че в резултат на турските военни действия в града са пострадали повече от 625 цивилни – 175 са били убити и повече от 450 са били ранени.

По информация от кюрдски източници, про-правителствените сирийски сили е трябвало да се разположат по протежение на границата със Турция.

Те ще „заемат позиции на границата и ще участват в защитата на териториалното единство на Сирия и нейните граници“, коментира говорителят на (кюрдските ) YPG, Нури Махмуд, цитиран от „Рудау“.

Числеността на проправителствените сили е стотици - според базираната във Великобритания, т. нар. „Сирийска обсерватория за човешки права“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас