НОВИНИ

Членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са екзекутирали около 20 шофьори на камиони на границата с Ирак (провинция Анбар). В момента сирийски правителстевин сили и техни съюзни формирования се бият с джихадистите в района.

Ирански медии, цитират източник от иракските сили за сигурност (пожелал анонимност), който е коментирал за телевизия „Ал-Сумариа“, че в сряда членове на ИД са направили засада от сирийската страна на границата, убивайки 20 човека.

Според източника, шофьори на камиони са чакали да преминат в Ирак и след нападението джихадистите са напуснали района с камионите шофирани от (вече) избитите.

В началото на декември миналата година, иракският премиер Хайдар ал-Абади обяви край на военната операция срещу ИД, като целевите операции по прочистването на иракската територия продължиха. През последните седмици съобщенията за атаки, вкл. появата и нападенията от „групички на ИД“ (по-малки формирования, вклъчващи членове на ИД) в Ирак значително зачестиха.   

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас