НОВИНИ

Турция, заяви че ще разглежда като „законна мишена“ всяка група, която отиде на помощ на кюрдските милиции в Африн, северна Сирия.

На 20 януари, Анкара започна т. нар. операция „Маслинова клонка“ и навлезе в сирийска територия, където турските военни – заедно с т. нар. „съюзни формирования“, които са доста спорни – води въоръжени действия срещу различните подразделения на сирийските кюрди.

Изявлението идва около ден след като про-правителствени сирийски формирования успяха да стигнат до центъра на Африн – при приближаването са били подложени на значителен артиелерийски обстрел от турска страна – в помощ на хората, които отбраняват града.

„Днес, утре, те може да опитат това отново? Възможно е. Но, релевантни мерки бяха взети“, заяви говорителят на туркия президент Ибрахим Калин, след като Турция заяви, че е произвела „предупредителни изстрели“ по про-правителствените сили в Африн.

САНА: Проправителствени сирийски сили си пристигнали в Африн.

По информация от кюрдски източници, т. нар. „предупредителни изстрели“ не само не са попречили на проправителствените сили да отидат, където са решила, а и са били по жилищни райони и са засегнали цивилни граждани.

Съмнения за използване на отровен газ от Турция срещу кюрдите в Сирия.

„Всяка стъпка предприета в подкрепа на террористичната организация YPG ще означава (всяка сила намесваща се на страната на кюрдските милиции), че са на същото ниво като терористични организации. И за нас, това ги прави законни мишени“, заяви още той пред репортерите в Анкара, цитиран от АФП.

Турция към САЩ: Махнете кюрдите от силите срещу ИД.

„Няма значение, кои прави такъв опит – ще има сериозни последствия“, казва още Калин.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас