НОВИНИ

Двама възрастни британски граждани са били отвлечени в Южна Африка, от екстремисти за които се предполага, че са свързани с „Ислямска Държава“ (ИД).

Съобщението за отвличането е потвърдено от британското МВнР, което е предупредило за повишеният риск от атаки от „терористи“ в Южна Африка, съобщава АФП.

Двойката британци е била отвлечена в провинция Куа Зулу-Натал (в югоизточната част на страната на брега на Индийския океан) миналата седмица и все още не са открити, коментира полицията в Южна Африка за АФП, допълвайки че са извършени два ареста.

Според съобщения в местни медии, двойката е живеела в Кейптаун и са били отвлечени докато са били на почивка близо до град Врухейд. Изчезването им се свързва с група свързана с ИД, според някои съобщения – полицията отказва да коментира темата.

Въпреки това, са коментирали, че двамата задържани – Сайфидин Аслам Дел Векио 38 г. и Фатима Петел 27 г.– са изправени пред обвинения в отвличане и други нарушения, които попадат под Акта за анти-тероризъм.

Петел е била арестувана през 2016 г. по време на проверка довела до ареста на двамата братя-близнаци обвинени в планиране на акати срещу посолството на САЩ в Претория и срещу еврейски институции.

Според предупреждението за пътуване на британското МВнР – „Основната заплаха е от екстремисти свързани с „Даеш“ (арабския ароним на „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ – старото име на ИД)“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас