НОВИНИ

Кралство Саудитска Арабия се е присъединило към Турция и Китай в ход за блокиране на предложение на САЩ (от тази седмица), Пакистан да бъде включена в международен списък за наблюдение свързан с финансиране на тероризъм.

Според съобщенията, Вашингтон се опитва (в кулоарите) на Парижката среща на FATF (Целева група за финансови действия) да предприеме действия срещу Исламабад, който според тях не действа срещу финансирането на тероризъм и прилагането на резолюции на СС на ООН.

Официален представител ангажиран с процеса е коментирал за „Уолстрийт Джърнал“ (в условия на анонимност), че американците са положили усилия да обърнат решение по листа за наблюдение в сряда по време на срещата на FATF. Според информацията, това е било едно от „редките разногласия“ между Саудитска Арабия и администрацията на президента Тръмп.

Официални представители на страните, участващи в Силите са коментирали, че Кралството е действало от името на Съвета за сътрудничество на държавите от Персийския залив (GСС) – доминиран от Рияд блок от шест персийски държави, които са колективен член на FATF.

Въпреки това, САЩ продължават да се опитват FATF – международен орган, който наблюдава усилията на страни да се борят с финансирането на тероризъм и прането на пари – да взеем решение по този въпрос.

Очаква се Силите да имат среща и в петък, а към момемента няма публично обявяване на каквото и да е решение.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас