НОВИНИ

Нов проект в Италия осигурява докарването в Европа на мигранти от Близкия Изток. До сега по този начин са пристигнали около 1 000 мигранти. Предстоят нови полети.

Проектът се нарича „Human Corridors“ и реално представлява легален път за докарване на търсещи убежище в Европа. Финансира се от италианските данъкоплатци, пише “Dagens Nyheter“. „Нашите човешки коридори са в съответствие с правилата за убежище на ЕС“, заявява ръководителят на проекта Марко Импалияццо.

Сега проектът продължава с нови 1 000 мигранти, а в допълнение, Франция и Белгия са се съгласили да приемат съответно 500 и 150 други търсещи убежище лица, които също ще пристигнат с въздушни полети.

В информацията не се упоменава, дали и ако да - кой е дал на пристигащите с "удобните преки полети" мигранти статут на бежанци и на какво основание.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас